+45 28 79 12 36 info@charlottefrigast.dk

Genoptræning af hund

Oftest er rygsmerter, haltheder, nedsat præstation eller ændret adfærd årsag til, at jeg bliver bedt om at undersøge og behandle. Når det drejer sig om hunde kan smerter i bevægeapparatet ændre hundens adfærd. Det kan bl.a. vise sig i form af aggressivitet, nervøsitet og angst. 

Jeg sætter stor pris på at have et samarbejde med din egen dyrlæge, træner, adfærdsbehandler m.m. Det giver en god sammenhæng i behandlingerne og bedst muligt resultat for hunden.

Det er min erfaring, at også når det gælder dyr, er det vigtigt med genoptræning tilpasset skaden og dens placering. Der mangler dog helt evid ente bevisførelser, hvis man søger efter det i litteraturen.

Genoptræning tilpasset patientens fysiske form, skadens karakter og placering har betydning for, at patienten hurtigt får sin præstationsevne tilbage og måske ligefrem får udviklet bedre muskulatur og koordinering, end før skaden.

Under genoptræningsforløbet er det vigtigt få set, at ”skaden” heler korrekt.

Der findes mange tilbud. Heraf kan nævnes vandløbebånd (Walter Walker), svømning og ”spa” (boblebade med koldt vand). Vandet har en række gode egenskaber, som der kan drages fordele af både til hunde og heste.

Heraf kan nævnes opdrift (som aflaster) og modstand så musklernes styrke, smidighed og bevægelighed forøges. Med øget muskelstyrke aflastes leddene.

Bindevævet om leddene har ligeledes god effekt af træningen, når den udføres korrekt.

Til træning og genoptræning af heste et det vigtigt, at man som ejer har bare lidt erfaring inden for horsemanship. Der findes meget udstyr på markedet, og der er mange øvelser, der kan udføres med hestene, men brugt og udført forkert vil det skade mere end gavne.

Specifikke øvelser på fysiobolde kan udføres af hunde og vil øge deres smidighed, kondition, muskelstyrke, koordinering og balance. Det gør hundene stærkere og meget bedre i stand til at undgå skader under daglig belastning og sport.

Alle hunde har brug for korrekt muskelsætning og koordinering. Selv hunde der ikke belastes med andet end gåture kan få rygsmerter ved spring fra stol eller trappe, når der ikke er den fornødne muskelstyrke om ryggens og benenes led.

Opvarmning og øvelser af mange slags, ture på stranden, skridt i vand og i kuperet terræn m.m. kan med fordel bruges i dagligdagen. For hunden der er i genoptræning skal træningen tilpasses, og det er derfor vigtigt at få hjælp til at få sammensat et program, der er korrekt. 

Sideløbende med genoptræningen kan anden form for fysioterapi med fordel anbefales, men igen er det vigtigt, at man gør det rigtige og bruger sin tid og penge på det rigtige supplement.

Jeg har års erfaring med mange former for genoptræning, øvelser og supplerende behandlingsformer, og er behjælpelig med forslag til programmer og metoder, som kan tilpasses din hest eller hund..