+45 28 79 12 36 info@charlottefrigast.dk

Laserbehandling

 

Jeg har siden foråret 2012 benyttet mig af en stærk laser (klasse IV laser), som er i stand til at øge vævsheling ved hud sår og ved dybere læsioner i led -muskel -og sene skader. Laserlyset penetrerer dybt i vævet og lyset absorberes af cellerne og giver dem energi. Den tilførte energi påvirker flere mekanismer.

Der ses en direkte påvirkning af cellerne, så deres evne til heling accelereres eller startes, hvis denne er gået i stå. Derudover øges blodcirkulation og nye blodkar dannes.  Samlet vil dette nedsætte en eventuel hævelse i området. Ved andre cellulære mekanismer, kan der påvises en smertelindring. For at der tilføres vævet nok energi tilpasses den enkelte behandling specifikt patiens diagnose, vægt, hudfarve m.m.

Der vil være tale om 6 behandlinger i de fleste tilfælde. De 6 behandlinger vil typisk være fordelt over 3 uger. Efter de 6 behandlinger har vævet fået tilført en tilstrækkelig mængde energi, så vævshelingen burde være godt i gang, ligesom den smertelindrende effekt m.m..

Effekten af laseren kan bedømmes i løbet af enkelte behandlinger, men for at en tilstrækkelig mængde energi tilføres vævet, skal de 6 behandlinger gennemføres. Behandlingerne tager mellem 4 og 20 min alt efter hvor mange steder, der behandles.

Jeg har brugt laseren primært i forbindelse med led og muskelsmerter. Dette skyldes selvfølgelig, at det mest er den type af problemer, jeg ser i hverdagen.

Sårheling, seneskader og nerveskader er i litteraturen hyppige årsager til behandling med laser